On-line rezervace facebook menu

Oblíbená golfová destinace v Beskydech se nachází v Rožnově pod Radhoštěm. Devíti jamkové golfové hřiště v Rožnově je oblíbenou destinací všech amatérských golfistů.

Golf v beskydech, rožnov, golfové turnaje, penzion na golfu

Aktuality
Ubytování
Rezervace hry
Golf pro začátečníky

Stanovisko ČGF k nouzovému stavu

14. 03. 2020

Usnesením vlády ČR č. 208 ze dne 13. 03. 2020 je s účinností ode dne 14. 03. 2020 od 6:00 hod zakázána přítomnost veřejnosti v provozovnách poskytovatelů služeb - vnitřní i venkovní sportoviště s účastí přesahující ve stejný čas 30 osob.

https://apps.odok.cz/attachment/-/down/IHOABMNLW6RU

Uvedené Usnesení je zpřesňující reakcí na nejasnosti ve výkladu předchozího Usnesení č. 199.



Od zítřka tedy platí, že na golfových hřištích či indoorech se ve stejný okamžik nesmí nacházet více, než 30 osob.
Provozovatelé jsou odpovědni za to, že zajistí, aby buď golfová recepce nebo maršál nebo jiná pověřená osoba sledovali, jak hráči po dohrání opouštějí prostor golfového hřiště a ve spolupráci s recepcí odbavovali další hráče tak, aby se ve stejnou dobu v prostoru golfového hřiště nenacházelo více než 30 osob.

Podotýkáme, že do celkového počtu musí být zahrnuti i právě maršálové či pracovníci obsluhy. Bude tedy třeba, aby provozovatelé golfových hřišť věnovali maximální pozornost tomu, aby regulovali počet osob v prostoru hřiště - například tím, že v době, kdy je maximální poptávka na hru nepouštěli pracovníky údržby na hřiště.

Zároveň připomínáme, že Vláda rovněž schválila návrh ministryně spravedlnosti, podle kterého má být nedodržování krizových opatření směřujících k zamezení šíření koronaviru trestným činem. 

K předpokládaným dotazům ohledně driving range: tam, kde driving range není součástí golfového hřiště, nedochází na něm k centrálnímu odbavování golfovou recepcí, má samostatný přístup atd je režim účasti jiný - každá osoba, která se samostatně dostaví na nějaký driving, musí samostatně a s vlastní odpovědností dodržovat Usnesení vlády - tedy přepočítat si, kolik je v prostoru driving range osob a je-li naplněn počet 30 osob, nesmí do prostoru vstoupit, ale vyčkat, až se uvolní místo.

Za Právní komisi ČGF

Mgr. Karel Čelikovský, LL.M.